Kulttuurin
käsikirja

Tervetuloa tutustumaan kulttuurin käsikirjaan

Tämän kirjan tarkoitus on antaa yleiskuva siitä, millainen yritys Kekäle on, mistä tulemme ja mihin olemme menossa.

Kirja perehdyttää sinut siihen, mitä teemme, miten ja miksi. Kulttuurin käsikirja sanoittaa kulttuurimme osatekijät konkretiaksi.


Rakkaudella,
Joonas Kekäle

 

Pyrkimyksemme


Miksi = Pyrkimys

Haluamme kohentaa itsetuntoa

Miten = Visio

Myymme pidetyimpiä vaatteita

Mitä = Strategia

Asiakaskohtaamiset, joista jää muisto

Myynnin kasvu
Tehokkuuden lisääminen
Asiakaskokemuksen paraneminen
Vaikuttava vastuullisuus

Miksi olemme olemassa 
eli PYRKIMYS
Kekäleen pyrkimys on kohentaa asiakkaidemme itsetuntoa. Autamme asiakasta löytämään omat vahvuutensa ja suhtautumaan hyväksyvästi kaikkiin ominaisuuksiinsa. Kohtaamme jokaisen ihmisen arvostavasti ja myötätuntoisesti.
Itsetunnon vahvistaminen on tärkeää. Sen avulla kykenemme arvostamaan ja  rakastamaan itseämme ja tuottamaan iloa ympärillemme.
”Tyylikkyys ei synny vaatteista, vaan siitä, mitä ne saavat kantajansa tuntemaan.”
– Veikko Kekäle

 

Miten toteutamme pyrkimystämme – myymme PIDETYIMMÄT VAATTEET
Rakennamme muotialaa, joka on kaunis sekä ulkoisesti että sisäisesti. Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme käyttämään vaatteita, joista he pitävät, ja joita he pitävät – yhä uudelleen.
Aito ja kestävä pukeutumisen ilo elää vaatteissa vietetyissä hetkissä, ei uutuuden viehätyksessä tai hetken huumassa.
Asiakaskohtaamiset, 
joista jää MUISTO
Aitous ja läsnäolo ovat perusta onnistuneen asiakaskohtaamisen syntymiselle. Välitämme kohtaamisissa myönteistä energiaa, ja osoitamme halumme auttaa asiakasta hänen yksilöllisessä tilanteessaan.

Arvot

TAHTO on sitoutumista yhteiseen pyrkimykseemme

Olemme kestävän vaatekaupan edelläkävijä. Tahdomme olla aina asiakkaan puolella. Haluamme rehellisesti auttaa asiakkaitamme löytämään heitä ilahduttavia vaatteita. Ne vaatteet saavat ryhdinkin suoristumaan ja niitä tekee mieli pitää aina. Tahto on myös voimakas halu saavuttaa yhteiset tavoitteet ja viedä koko toimialaa kohti kestävämpää tulevaisuutta. 

 

VIISAUS on sitä, kun sydän ohjaa järkeä

Kekäleen yrityskulttuurissa viisaus tarkoittaa sitä, ettemme tasapäistä asiakkaitamme tai työkavereitamme. Kohtelemme heitä yksilöllisesti ja oikeudenmukaisesti heidän tarpeidensa mukaisesti. Vältämme turhia sääntöjä työssämme. Kannustamme itsenäiseen ajatteluun ja päätöksiin. Kuuntelemme tarkalla korvalla asiakkaitamme, otamme opiksi ja mukautamme toimintaamme jatkuvasti paremmaksi.

 

ROHKEUS on toimimista peloista huolimatta

Kekälettä on aina rakennettu rohkeasti sillä filosofialla, että tyylikkyys tulee ihmisen oman persoonan ilmaisemisesta. Elämme tätä ajatusta todeksi jokaisella asiakaskohtaamisella, tuotteella ja viestillä. Olemme rohkeasti omanlaisia. Kannustamme myös muita olemaan omia uniikkeja itsejään. Kohtaamme toisemme ja asiakkaamme aidosti. Olemme valmiita matkalle kohti tulevaisuuden uudenlaista vaatekauppaa. Joskus se tarkoittaa myös uskallusta heittäytyä seikkailuun. Mokia ei tarvitse pelätä, vaan niistä otetaan opiksi.

Vastuullisuus

Olemme täällä saadaksemme sinut uskomaan itseesi!
 

Jokainen meistä on uniikki ja vierailumme tällä planeetalla on pikainen. Siksi on tärkeää, että kukin meistä voi päästää oman persoonallisuutensa loistamaan. Kekäleläisille vaatteet eivät ole ohivirtaavaa muotihöttöä, vaan olennainen osa sitä, miten hyvältä itsenä oleminen tuntuu. Vaatteet voivat toimia kuorena, jolla suojata itsensä, mutta parhaimmillaan ne ovat aidon voimaantumisen ja oman potentiaalin ilmentymä.
Maailma ei tarvitse enää yhtään hypermarketia tai pikamuotiketjua myymään lisää vaatteita, joita valmistetaan jo valmiiksi kestämättömällä tahdilla. Vaatii monen asian muuttumista kulutuskulttuurissamme, vaateteollisuudessa ja ennen muuta meissä itsessämme, että vaatteet tuottavat hyvää niiden käyttäjille, valmistajille, myyjille sekä koko planeetalle. Kekäle on vasta alkumatkalla, ja tiedostamme matkan olevan vaativa. Se ei lannista, vaan innostaa parantamaan tekemistämme. Kaikki siksi, että voit häpeän sijasta voimaantua vaatteissasi ja olla ihana sinä.

Kekäleen historia

Kekäleen tarina alkoi äidin rakkaudesta. Sodan jälkeen Suomessa oli huutava pula kaikesta, myös lasten vaatteista. Maire, kahden pienen lapsen äiti, ei saanut hankittua omille lapsilleen lämpimiä vaatteita vaikka aviomies Veikko oli aktiivinen torikauppias. Jos meillä on vaikeuksia vaatteiden hankinnassa, niin miten sitten muilla? Tämä ongelma huusi ratkaisua ja Veikko tarttui vaimonsa havaintoon. Perustettiin ensimmäinen myymälä, Mairen yksinään pyörittämä pienen yksiön kokoinen Lasten Pirtti.  
Veikko oli kauppamies - hän ymmärsi nopeasti mitä suomalaiset tarvitsevat. Hän oli innostunut pukeutumisesta laajemminkin ja halusi joensuulaisille mahdollisuuden pukeutua paremmin. Rohkean visionäärin vauhti oli välillä kova, mutta Maire-vaimo piti kasvavan yrityksen jalat tiukasti maassa huolehtien, etteivät luvatut asiat jääneet hoitamatta.  
Veikko oli nähnyt torikaupassa monenlaista kauppatapaa ja vaikka arvoista ei siihen aikaa yrityksissä puhuttukaan, Kekäleessä pidettiin tiukasti kiinni tärkeimmästä periaatteesta; hyvä kauppa on sellainen, jossa sekä myyjä että ostaja ovat molemmat tyytyväisiä.

Oma nimi liikkeen ovessa velvoitti työskentelemään rehellisesti.  

1960-luvulla elintason noustessa ja elämisen vapautuessa etenkin nuoret halusivat pukeutumisella erottua vanhemmistaan ja ilmentää keitä he oikeasti yksilöinä ovat. Aina 1990-luvulle saakka suomalainen oma vaateteollisuus perustui pitkälti Neuvostoliittoon suuntautuvaan vientiin eikä sen tyyli miellyttänyt läntistä populaarikulttuuria seuraavaa suomalaista. Suomalaiset halusivat pukeutua eurooppalaisesti. Veikko ymmärsi tuulen suunnan ja Kekäle lähtikin hyvin varhaisessa vaiheessa hankintamatkoille erityisesti Saksaan, Ranskaan ja Italiaan.  
Perhettä kohtasi musertava suru Veikon menehtyessä sydänkohtaukseen juhannustansseissa 1980. Nousukiidossa oleva yhtiö vaati kuitenkin huomionsa. Heti seuraavana maanantaiaamuna lapsista vanhempi, Hannu, valittiin johtamaan yritystä. Nuorelle toimitusjohtajalle sitoutunut ja osaava henkilökunta sekä perheyhtiöön töihin palannut sisar Marita antoivat ratkaisevan tuen. Yrityksen kehitys ei pysähtynyt Veikon kuolemaan vaan jatkuva uusiutuminen ja terve suhtautuminen riskinottoon pitivät Kekäleen kasvu-uralla aina 2010-luvulle saakka.  

Viimeinen vuosikymmen on haastanut perheyhtiön toiminnan kovemmin kuin koskaan.

Globalisaation myötä pikamuodin kuluttaminen ja digitalisaation mahdollistama verkkokauppa ovat kannustaneet myös suomalaisia kuluttamaan vaatteitaan kestämättömästi. Hypermarkettien tuoma helppous tehdä vaatehankintoja ruokaostosten yhteydessä ovat pienentäneet palvelun ja vaatteiden arvostusta.   
Maailman tilanne edellyttää yrityksiltä vastuullisia toimia. Kekäle on uudessa ajassa alkuperäisen ajatuksensa mukaisesti kohentamassa asiakkaiden itsetuntoa ja luomassa merkityksellisiä asiakaskohtaamisia. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme Pidetyimpien vaatteiden puolesta, ja autamme asiakkaitamme pukeutumaan kestävällä tavalla – Pidetyimpiin vaatteisiin.

Organisaatio


Toimitusjohtaja

Brändi, Kulttuuri, Pyrkimys, Visio, Strategia, Tulos, Vastuullisuus


VERKKOKAUPPA

Myynti, Monikanavaisuus


Kanta-asiakkaan asiakassivu, Asiakashankinta, Aspa

MYYMÄLÄT

HR, Myynti, Osaaminen, Työtyytyväisyys


Tuntitehokkuus, Asiakaspalvelu

OSTOT

Valikoima, Esillepanot, Palvelut


Kampanjat, Ennakot, NOS, Varastonhallinta, Tuoteinformaatio

HALLINTO

Logistiikka, Tehokkuus, Kehitys


Taloushallinto, Mittarit, Prosessit, Budjetointi

MARKKINOINTI

Kanta-asiakkuus, Tunnettuus


Sisällöt, Viestintä, Työnantajabrändi, Some, Kampanjat

Tehtävänjako myymälöissä

Myymäläpäällikkö

Vastuumyyjä

Visualisti

Varastotyöntekijä

Myyjä

Kekäle numeroina

Toimipisteet

Katso kaikki yhteystiedot täältä >

 

Palvelut

Myymme Pidetyimpiä vaatteita ja luomme asiakkaiden kanssa kohtaamisia, joista jää muisto. Pyrkimyksemme mukaisesti kohennamme asiakkaan itsetuntoa, jokaisessa näistä kohtaamispisteistä:

Verkkokauppa

Helppo ja nopea asiointi 24/7 vaikka kotisohvalta.

 

Myymälät

Henkilökohtainen, iloinen ja asiantunteva palvelu ja laaja valikoima.

 

Second hand –palvelu

Uusi koti vähemmän pidetyille vaatteille.

 

Lempivaatevalmentaja -palvelu

Yksilöllistä palvelua ajanvarauksella.

Kulttuurin
raamit

Millaista meillä työskentely on?

Keitä meillä työskentelee?

Voittava asiakaskokemus

 

1.

Myönteinen energia ja läsnäolo

 

2.

Tekeminen: myyntityö ja taustarutiinit

 

 

 

Miten myymälässä ollaan?

 • Olemme työskennellessämme Kekäleen käyntikortteja. Asenteemme näkyy ulospäin. Myönteinen energiamme välittyy asiakkaille ja työkavereille jo ulko-ovella.
 • Kannamme henkilökohtaisen vastuun siitä, millainen energia meistä välittyy.
 • Myönteinen energia ja läsnäolo syntyy hymystä ja touhusta. Kassan takana seisoskelu, puhelimen näprääminen tai voivottelu eivät kuulu toimintatapoihimme. 
 • Työn lomassa saa lauleskella ja naureskella, jutustella työkaverin kanssa, kunhan ottaa muut juttuun mukaan. 
 • Valitse asenteeksesi myönteinen energia ja huomaat miten onnistuminen kertautuu! 
 

Luottamus

Keskinäinen luottamus on Kekäleellä avain menestykseen. Luottamus syntyy ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Luottamuksen syntyminen on meille elinehto niin työntekijöiden välillä kuin suhteessa asiakkaisiimme. 


 • Ilman luottamusta meillä ei ole tiimejä eikä heimoa - on vain yksilösuorittajia.
 • Luottamus syntyy siitä, että jokainen saa ja uskaltaa olla aidosti oma itsensä.
 • Luottamus vahvistuu, kun pidämme kiinni asioista, jotka olemme luvanneet hoitaa.
 • Huolehdimme siitä, että vuorovaikutusta on riittävästi tutustumiseen ja takaamaan kuulluksi tuleminen.
 • Onnistuneen asiakaskokemuksen synnyttää luottamus asiakkaan ja Kekäleen välille.

Yritetään ja kokeillaan
– ei pelätä virheitä

"On hulluutta tehdä samoja asioita ja odottaa eri tuloksia." (Einstein)

Kannustamme kaikkia työntekijöitämme rohkeisiin kokeiluihin. Emme pelkää virheen tekemistä, emmekä etsi syyllisiä - tekevälle sattuu, tekemättömälle vähemmän. Parhaaksi tulee se, joka uskaltaa epäonnistua eniten.
Faktat ohjaavat tekemistämme – numerot eivät valehtele eivätkä toisaalta kerro koko totuutta. Ne ohjaavat suuntaa, kun osaamme katsoa niiden taakse.
Kehittyminen vaatii muutosta. Kannustamme kokeilemaan uutta ja tekemään pieniä muutoksia kohti isoa päämäärää. Elefantti on syötävä pala kerrallaan.

Vuorovaikutuksen foorumit

Työskentelemme eri paikkakunnilla – ja silti tiiviissä yhteistyössä.

Teamsin välityksellä ketjussa tapahtuu:

 • Koulutuksia
 • Kk-palavereita
 • Yhteydenotot taustajoukkoihin eri kanavilla

Myymälöissä sisäinen viestintä toimii:

 • Ilmoitustaululla
 • Whatsappissa
 • Teamsissa
 • live-palavereina
 • one-to-oneina

 

 

Työhyvinvointi

Ihmisen hyvinvointi on laaja kokonaisuus. Fyysinen ja psyykkinen tasapaino luovat hyvinvointia - niin kotona kuin työpaikallakin. Tasapainon säilyttämiseksi omien rajojen asettaminen on tärkeää.
Aina löytyy tekemätöntä työtä. On siis tärkeää miettiä, mitä priorisoi, ja mikä käsillä olevista työtehtävistä eniten vaikuttaa pyrkimyksemme toteutumiseen. Kokemus oman työn merkityksellisyydestä on tärkeimpiä työhyvinvoinnin tekijöitä.
Nimettömän palautteen antaminen mahdollistuu kvartaaleittain tehtävissä henkilöstökyselyissä.
Työnantajana haluamme huomioida jokaisen työntekijämme kehittymistä ja yksilöllistä tilannetta. Käymme työyhteisössä avointa keskustelua sekä henkilökohtaisia tavoitekeskusteluja oman esihenkilön kanssa. 
Käytännön toimina tarjoamme hyvinvoinnin huolehtimiseen suhteen turvalliset ja viihtyisät työolosuhteet. Henkilökuntaetuuksiin kuuluu työterveyshuolto ja e-passi sekä henkilökunnan ostoedut.

DEI

Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja osallistaminen (DE&I) ovat tärkeä osa Kekäleen arvoihin perustuvaa kulttuuria sekä vastuullisuusvisiota. Emme hyväksy minkäänlaista häirintää tai syrjintää ja puutumme siihen heti. Kekäle tarjoaa turvallisen, yhteisöllisen, kunnioittavan ja välittävän työympäristön kaikille työntekijöilleen.


DE&I visio Kekäleellä
Luomme tiimejä, joissa erilaiset vahvuudet ja ihmisten erilaisuus luovat kollektiivisen potentiaalin, joka ei ole osiensa summa vaan paljon enemmän. Tarvitsemme näkemystä ja kokemusta eri perspektiiveistä. Näemme jokaisen työntekijämme yksilönä. Autamme työntekijöitä löytämään oma potentiaalinsa tukemalla eri tilanteissa siviilielämän tilanteet huomioiden. Tulevaisuuden suunnitelmana on luoda Kekäleelle oma oppimisympäristö, jossa jokaisella on mahdollisuus kasvattaa osaamistaan. "Talent building academy" vastaa myös urasuunnittelun haasteeseen. Tahtotilamme on luoda kasvuympäristö, jossa jokaisella on mahdollisuus edetä organisaation sisällä uusiin tehtäviin.
 

 

D (monimuotoisuus)
Jokainen ihminen on samanarvoinen. Emme salli minkäänlaista eriarvoistamista ikään, rotuun, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, koulutustaustaan tai tulotasoon liittyen.
 
 
E (yhdenvertaisuus)
Kohtelemme jokaista työntekijää oikeudenmukaisesti. Uralla etenemiseen vaikuttaa työssä suoriutuminen. Näemme työntekijämme yksilöinä eri tarpeineen eri tilanteissa.
 
I (osallistaminen)
Jokaisella kekäleläisellä on mahdollisuus vaikuttaa työhönsä taustastaan riippumatta. Vaalimme yhteisöllisyyden kulttuuria, jossa jokainen tuntee olevansa tärkeä ja arvostettu osa kokonaisuutta. Osallistamme henkilökuntaa päätöksentekoon. Huomioimme päätöksenteossa erilaiset näkökulmat.

Johtaminen

Luo selkeyttä ja turvaa

Esihenkilöiden tärkein tehtävä on luoda ympärilleen selkeyttä ja turvaa eli antaa rajat ja rakkautta. Toisinaan myös ystävällinen tönäisy kohti seikkailua on tarpeellista näköpiirin laajentamisen ja kehittymisen nimissä.
Esihenkilöidemme tärkein tehtävä on saada työntekijämme kasvamaan, ja saada jokainen loistamaan omien supervoimiensa kautta. 
Esihenkilöt toimivat suunnannäyttäjinä. He toimivat esimerkkeinä tiimilleen.
AJATUKSET - SANAT – TEOT ovat linjassa keskenään ja arvojemme mukaisina.
 

Johtamisjärjestelmä

Kehittyäksemme tarvitsemme toiminnallemme selkeän tavoitteen. Muutosta seuraamme mittareilla. Muutos tapahtuu erilaisia tehtäviä toteuttamalla.
Sovimme kullekin tiimille tavoitteet, mittarit ja tehtävät puolivuosittain.
Johtamisjärjestelmän avulla ymmärrämme omat henkilökohtaiset tavoitteemme ja niiden yhteyden pyrkimykseemme kohentaa itsetuntoa ja myydä pidetyimpiä vaatteita.

 

Käytännöt

Rekrytointi ja urakierto

Meille töihin?

Avoimet työpaikat ilmoitamme Kekäleen nettisivuilla ja sisäisesti Teamsissa. Haluamme ensisijaisesti hyödyntää ”omaa väkeämme” uusien positioiden suhteen. Uratarinoista voit lukea lisää poluista, joita Kekäleläiset ovat talossa kulkeneet. Jos olet innostunut tulemaan meille töihin, voit laittaa myös avoimen hakemuksen (jatkuva haku nettisivullamme).


INNOKAS
Halu oppia ja kehittyä. Innostus aloittaa ja saada aikaan. Työhönsä sitoutunut tekee työnsä hyvin ja antautuu intohimoisesti työlleen. Kuitenkin osaten rajata työn ja vapaa-ajan.
SOSIAALISESTI ÄLYKÄS
Yhteistyö vaatii sosiaalisia taitoja. Sosiaalisesti älykkäät kuuntelevat toisia ja uskaltavat esittää kysymyksiä. He vaistoavat ryhmädynamiikan vivahteet ja ymmärtävät omien sanojensa vaikutukset eri tilanteissa.
ARVOSTAVA
Muita arvostava joukkuepelaaja ei ole huolissaan omasta asemastaan. He jakavat kiitosta ympärilleen ja määrittelevät menestyksen kollektiivisesti. Arvostava tiimin jäsen osaa antaa arvon myös omille lahjoilleen ja panokselleen. ”Ei vähemmän itsestään vaan vähemmän itseään.”

Perehdytys

Meille on kunnia-asia, että jokainen uusi kekäleläinen tuntee olonsa tervetulleeksi. Hän saa riittävästi eväitä ja huolenpitoa - turvaa ja selkeyttä-  esihenkilöltään ja tiimiltään, loistakseen työssään.

Myymälätyöntekijöiden perehdytykseen kuuluu perusasioiden ohella sekä tuotteisiin että myyntiin liittyvät koulutukset.
Oppimista seurataan esihenkilön kanssa käytävissä tavoitekeskusteluissa, joita järjestetään tiiviisti perehdytyksen alkuvaiheessa. Taustahenkilöiden perehdytykset räätälöidään pestin mukaisesti.
 
Kekäleen toiminnan ydin on myymälöissä. Oleellista on, että jokaisella kekäleläisellä on käsitys siitä mitä siellä tapahtuu. Tästä pidämme huolen säännöllisillä myymälävierailuilla.

Osaaminen

Koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti. Esihenkilöille järjestetään tuloksia, tavoitteita ja johtamiseen liittyviä asioita käsittelevä kick off puolivuosittain.

 
Eri tiimien sisäisiä ja välisiä palavereja järjestetään jatkuvasti sekä Teamsissä että henkilökohtaisina.
 
 
Järjestämme myös henkilökohtaamisia –tapaamisia kick offien ohella mm. visualistien work shoppeina sekä myymälöiden sisäisinä palavereina.
 
 
Ympäri vuoden järjestämme sisäisiä koulutuksia eri aiheiden tiimoilta huoltovälineiden käyttämisestä sesongin trendeihin.
 

Palkkaus ja työaika

Toimimme Kaupan alan työehtosopimuksen mukaisesti,
(lisätietoja Kaupan alan TES).

Myymälätyötä tekeville maksetaan taulukkopalkkaa, vastuukokonaisuuksista vastuulisä sekä myyntiin pohjautuva bonus. Käytössä on 26 viikon tasausjakso, suhteutettu kuukausipalkka sekä vuosivapaat. Myymäläpäällikkö suunnittelee myymälän työvuorot, joiden mukaisesti töihin tullaan ja töistä lähdetään.
Taustahenkilöille ja myymäläesihenkilöille on käytössä sopimuspalkka ja arkipyhäjärjestelmä. Työajan ylittävät tunnit annetaan vapaina. Työaika on 8:00–16:00, kahden tunnin liukumalla.

Uratarinat, Tuija

Olen työskennellyt Kekäleellä pian kolmekymmentä vuotta. Aloitin urani myyjänä Joensuun nuoriso-osastolla. Minulla oli alusta alkaen todella kova tahto päästä vaikuttamaan valikoimaan ja työskentelemään sen kanssa. Tunsin jo silloin suurta intohimoa ja rakkautta vaatteisiin ja pukeutumiseen. Välillä pääsinkin jo tuolloin mukaan ostoille Hannu Kekäleen kanssa.
Välissä kävin opiskelemassa ja palattuani siirryin Jyväskylän myymälään naistenosaston hoitajaksi. Sieltä sain hyvän pohjan naisten tuotteista. Haasteet ja vastuu kiinnosti ja pääsin seuraavaksi Vero Moda Joensuun myymäläpäälliköksi. Sain vahvasti tuolloin vaikuttaa valikoimaan. Tässä tehtävässä toimin melkein kuusi vuotta. Se oli todella hyvää ja opettavaista aikaa. 
Tämän jälkeen sain vastuulleni Kekäleen Bestseller -myymälöiden Area Managerin työt. Tällöin päätyöni oli ostaminen, ja sain olla mukana uusien liikkeiden avauksissa. Toimin henkilökunnan luottotyyppinä. 2007 tuli aika perheenperustamiselle, ja vietin noin vuoden kotona, josta luonnollinen siirtymä naisten tuotteiden tuotepäälliköksi. Tätä työtä olen nyt tehnyt 15 vuotta. 
Tärkeintä työssäni on ehdottomasti pukeutumisen tuottama ilo ja hyvä olo asiakkaillemme kuin myös henkilökunnalle. Parhaimmillaan onnistuminen on sitä, kun valikoimasta on helppo tehdä kokonaisuuksia ja ne tukevat jo olemassa olevan vaatekaapin.  
Tärkeää on myös vaikuttaminen, vapaus ja haasteet Maailma muuttuu koko ajan ja meidän on muututtava sen mukana. Minulle tärkeää on työn monipuolisuus. Asioita saa katsoa monelta eri kantilta, jotta ymmärtää kokonaisuuden. Haasteet antavat minulle buustia työhön.  
Rakastan sitä tunnetta, kun näen että, valitsemani mallisto on kaunis, ajaton, helposti yhdisteltävissä ja näen sille asiakkaan. Ja, että se on mahdollisimman vastuullisesti tuotettu. 
Tuija Viitaniemi 51v.

Uratarinat, Aaron

Aloitin Tampereen Kekäleellä harjoittelijana syyskuussa 2022, ja siitä piankin pääsin jo ihan oikeisiin hommiin myyjänä. Kun aloitin Kekäleellä, minulle mainittiin myös varavisualistin hommista. Ensin ajatus jännitti, mutta alkujännityksen jälkeen tajusin kuinka hienoa, että pääsen kartuttamaan osaamistani, sekä haastamaan itseäni eri työtehtävien parissa.  
Tyyli ja pukeutuminen ovat olleet minulle henkilökohtaisesti erittäin tärkeitä asioita arjessa. Tiedän, kuinka turhauttavalta se tuntuu, kun vaatekaapista ei löydy mitään puettavaa ja tuntuu siltä, kuin oma tyyli olisi hukassa. Joten ehdottomasti tärkeintä työssäni on se, että voin olla avuksi lieventämään stressiä löytämällä asiakkaalle juuri heidän lempivaatteensa.
Varmasti mieleenpainuvin asiakaskohtaamien on ollut yksi lempivaatevalmennuksistani. On kiva lähteä asiakkaan kanssa ihan lähtöpisteestä selvittelemään mikä heille sopii parhaiten kokeilemalla rohkeita värejä ja jännittäviä asuja, joita ei itse tulisi yksin kokeiltua. Se fiilis mikä siitä jää, kun tajuaa, että on päässyt auttamaan sitä asiakasta henkilökohtaisesti löytämään sen oman tyylinsä, on ihan uskomaton.
Aaron Perkiökangas 18v.

Uratarinat, Annika

Olen työskennellyt Kekäleellä kohta 3,5 vuotta. Aloitin helmikuussa 2020 Jumbon myymälässä ensin varastovastaavan äitiyslomasijaisena, mutta määräaikaisuuden päätyttyä työsuhteeni vakinaistettiin.
Kaipasin uusia haasteita uralleni, joten päädyimme miettimään mitä tehtäviä firman sisältä löytyisi, joissa osaamistani pystyttäisiin hyödyntämään. Aloin kiertämään myymälöitä silmäillen varastoprosessia ja perehdyttäen uusia varastovastaavia oman varsinaisen varastotyöni ohella.  Marraskuussa 2022 jätin taakseni päivittäiset varastohommat ja aloitin uudessa pestissä projektikoordinaattorina, jossa pääsen osallistumaan yrityksen kehittämiseen eri osa-alueilla ja tukemaan myymälöitä etäältä.
Minulle on työssäni tärkeää pystyä näkemään oman työni jälki sekä tuntea, että pystyn vaikuttamaan asioihin. Vastuu ja haasteet tekevät työstä mielekästä ja olenkin luonteeltani se tyyppi, joka tykkää pallotella ideoita sekä ratkoa erilaisia ongelmia. Ja juuri tämän tyyppisiä asioita olen Kekäleellä päässyt tekemään. Vastuu ja haasteet tekevät työstäni mielekästä.
Olen Kekäle -urani aikana tehnyt vain muutaman myymälävuoron, joten en ole henkilökohtaisesti ollut asiakkaiden kanssa paljon tekemisissä ja tästä syystä yksittäisiä mieleenpainuvia asiakaskohtaamisia minulla ei ole ollut. Omalla työlläni pyrin mahdollistamaan varastojen sekä tuotetietojen oikeellisuutta. Tämä yhdessä myymälöiden sekä verkkokaupan tekemän työn kanssa vaikuttaa vahvasti positiivisiin asiakaskokemuksiin. 
Annika 26v.